Dordt in Stoom 2022:  20, 21 & 22 mei

Een enorme verzameling van Stoomboten, stoomtreinen, stoomwalsen, stoomlocomobielen en stoombrandspuiten …Dat is ‘Dordt in Stoom’, een 2-jaarlijks evenement dat voor de 19e keer gehouden wordt in het historische havengebied van Dordrecht, waar de kern van het evenement zich bevindt.

Stoomrondje
Heel bijzonder is het ‘Stoomrondje Dordt’, een dagkaartje terug in de tijd van 25 km over het eiland van Dordrecht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van:

  • De stoomtrein
  • De pendelbus
  • Bezoek aan de Modelbouwshow
  • Bootverbinding (stoomboten en partyschepen)
  • Stoomrondvaart
  • Bezichtiging van Schepen e Stoommachines langs de kade
  • Vervoer met historische bussen (van station naar de historische havens v.v.)

Zo’n ‘tijdreis’ is een dagprogramma en breng het hele evenement in beeld.

Vrijdag 20 mei:  Aanloop
Op vrijdag 20 mei lopen de stoomschepen vanuit heel het land met veel stoomfluitsignalen de havens van Dordrecht in. De kades worden ingericht, de eerste stoommachines verschijnen en de stoomboten leggen aan.
’s Avonds (20.00 uur) gaat het evenement echt van start met
de Vlootschouw:
Nostalgische partyschepen verzamelen zich, vol geladen met gasten, op de rivier voor het Groot-Hoofd. Tussen deze schepen en de kade trekken een grote hoeveelheid vaartuigen voorbij: Van historische Stoom- en binnenvaartschepen tot hypermoderne vrachtschepen afkomstig uit deze maritieme regio.

Zaterdag 21 en zondag 22 juni ‘Dordt in Stoom’
Twee dagen, waarop alle onderdelen van ‘Dordt in Stoom’ in werking en via het Stoomrondje aan elkaar verbonden zijn. In het historisch havengebied met al de stoomboten, staan de stoommachines opgesteld, is de Wolwevershaven omgedoopt tot de ‘Kruimeltjeskade’ en zorgen Shantykoren voor extra sfeer. De stoomtrein rijdt en de Modelbouwshow is te bezoeken.

Gratis kijkevenement
Het ‘stoom-kijken’ is gratis. Gebruik maken van het stoomvervoer kost €2 of €5. Het stoomrondje (dagkaart) is € 18 pp., voor kinderen € 14.

Informatie
De website van ‘Dordt in Stoom’ , www.dordtinstoom.nl , wordt continu aangevuld met nieuwe informatie over het evenement, dat nu onder hoge (stoom)druk  tot stand gaat komen!