Kinderattracties

DRAAIMOLENS
Diverse draaimolens staan op de Merwekade en het Bolwerk.
Locatie: Bolwerk en Merwekade

STOOMTREINTJES
Op diverse plekken rijden stoomtreinen maar dan klein om op i.p.v. in te zitten. Maak een ritje mee.
Locatie: Merwekade / Noorderhoofd / Otto Dickeplein

WATERPRET BIJ DE COKD-TENT
Tijdens Dordt in Stoom is COKD Kinderopvang aanwezig met een speciaal waterlab. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich uitleven met proefjes. Bezoek de COKD-tent.
Is uw kind een speurneus? Laat hem of haar alle Mr. Sushi’s vinden op acht verschillende platen. Maar uw kind kan zich ook uitleven met de speurtocht. De winnaars worden beloond met een leuke prijs. Ook aan de jongste kinderen is gedacht. De rijdende DUPLO-trein is een ware attractie voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook kunnen zij naar hartenlust bouwen met DUPLO. In het waterlab hebben we 4 spannende en uitdagende proefjes. Deze proefjes zorgen voor grote verwondering bij de kinderen én volwassenen. Van zwevend water en een drijvende tekening tot aan borreltijd en bellen-inbellen.
Kom langs en ontdek het met uw kind(eren)!
Locatie: Otto Dickeplein


VOOR KINDEREN EN VOLWASSENEN

KRUIMELTJESKADE
Oud Hollandse Kinderspelen: de Wolwevershaven wordt tijdens Dordt in Stoom omgedoopt naar de Kruimeltjeskade. Kinderen kunnen  meedoen met diverse oud-hollandse spelletjes of de aanwezige brandweermannen en vrouwen assisteren bij het blussen van de ‘Brand’. Er komt een heus schoolklasje met een ‘strenge’ onderwijzer. Kijk dus maar uit dat je niet door hem in de hoek wordt gezet.
Locatie: Kruimeltjeskade – Wolwevershaven

WATERBASSINS
Waterbassins van 8 bij 6 meter met 16 modelboten en 20 modelboten.
Locatie: Otto Dickeplein / Bolwerk
Entree: gratis te bekijken

MODELBOUWSHOW
De Modelbouwshow wordt dit jaar weer in de hal van Stadsbeheer aan de Kerkeplaat 3, naast de Papendrechtsebrug, gehouden. Tijdens het grootste stoomevenement van het continent rijden de allerkleinste treintjes zo klein als een knopspeld of zo groot als een potlood rond. Je kunt ze bewonderen bij de modelbouwshow in de hal van Stadsbeheer aan de Kerkeplaat. Maar het zijn niet alleen de spoorbanen en hun modellen. Prachtige poppenhuizen gebouwd in radio’s en t.v. of radiografisch bestuurde vrachtauto’s, tanks en miniatuurkermissen.
Locatie: Kerkeplaat 3 (hal van Stadsbeheer)
Entree: Stoomrondje Dordt of los kaartje

Sponsors Dordt in Stoom 2018:

Gemeente Dordrecht
AD - Algemeen Dagblad
AA Lease
Ames
Bezemer
Dolderman
Dordrecht Marketing
DuPont de Nemours
Kemper en van Twist
Kooiman Marine Group
Van Pelt Ontwikkelt
Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht
Zeehavenbedrijf Dordrecht