Modelbouwshow Kerkeplaat

In de hal van Stadsbeheer wordt een scala aan modellen geshowd. Van een professionele maquettebouwer tot absolute puristen in de hobby-modelbouw. Hijskranen, schepen, treinen, poppenhuizen, papieren huisjes. Zij komen uit binnen-en buitenland en reizen met hun modellen en landschappen heel Europa rond. Het is dan ook een bonte verzameling waarbij bezoekers van jong tot oud werkelijk hun ogen uit zullen kijken van de schitterende en vaak verlichte en bewegende details.

Spoor 0 op Stoom

Paul Schraepen uit Belgie heeft een mooie baan in een Duits landschap met mooie stoomlocomotieven met “stoom en geluid”. Altijd een feest om naar te kijken.

“Jeanville” van Jan van Remmerden

Een mooi diorama waarin je je in het Frankrijk van weleer waant. Let vooral op de mooie details en de schitterende “traction-avant”. Ook het rustieke stationnetje is van een grote schoonheid.

Le Viaduc de Viaur in N spoor

Het kostte Jean-Yves Page liefst 3 jaar om deze ijzeren spoorbrug over de rivier Viaur in Zuid-Frankrijk op schaal na te bouwen. De details en de kleuren van het landschap zijn verbluffend. Het viaduct heeft kenmerken van de Eiffeltoren en de constructie is uniek in de wereld.

Miniatuurkermis

Dany van Goethem is ten tweede male bij ons te gast met zijn schitterende bewegende en verlichte kermisattracties. Jaarlijks komen er weer nieuwe attracties bij. Buig even je knieen, luister goed naar de muziek en je waant je in een echte kermis!

Petersplatz van Peter van de Wildenburg

Een prachtig diorama waarin de tijd heeft stil gestaan. Het treintje rijdt van links door het bos en vervolgens door een dorpje met bouwvallige huisjes. Door de tunnel rechts waar ook een camping staat, verdwijnt het treintje in het “niets”.

Lego kunstwerken

De Dordtenaar Alex de Jong komt ons weer verrassen met unieke bouwsels van Lego steentjes. Benieuwd wat hij nu weer in elkaar geknutseld heeft.

De Graafstroom in P78 kaapspoor

Vincent de Bode heeft samen met zijn team een heel bijzondere baan met bewegende ophaalbrug, zwemmende zwaan, vliegende vogels, en een heus varend zeilschip vervaardigd in een Diorama waarin de afgestompte molen, de melkfabriek en de rivier prachtig tot zijn recht komen. Je waant je in de Alblasserwaard.

Miniatuur auto’s en schepen

De Modelbouwclub uit Papendrecht komt weer met een schitterende collectie vrachtauto’s en De Devel vult het waterbassin weer met unieke modellen vaartuigen.

Mirabahn van Eddy de Wilde

De Rhätische Bahn van deze geweldige Belgische modelbouwer doet zo natuurgetrouw aan, dat je je in Zwitserland waant.

Een berglandschap met de beroemde roodkleurige elektrische treinen met bovenleiding.

Droombaan van Michael Rehorik

De beroemde sprookjesachtige treinbaan met vele bewegende en vliegende details moet je gezien hebben. Met een ongeëvenaarde precisie weet deze Duitse modelbouwer iedereen te betoveren.

MINIATUUR STOOM, HYDRAULICA EN MEER

Een bijzondere inzending is die van Hans Bieri, een 75-jarige machinebouwkundige met een specialisatie in hydraulica en cabines voor kabel- en hangbanen. In de modelbouw heeft hij zich gespecialiseerd in Amerikaanse stoomtreinen uit de jaren 1880 tot 1930. Alle locomotieven worden naar eigen ontwerp gemaakt en werken allemaal op stoom.

Graspop Mini Meeting

Het grootste, eerste en enige bestaande mobiele festival in miniatuur schaal 1:87. Meer dan 3500 poppetjes, veel interactieve onderdelen aangestuurd door robotica technieken als Arduino’s en Raspberry-Pi. Denk aan: springend publiek, liveoptredens op beeldschermen, digitaal werkende reclameborden en vertrekborden voor bussen en treinen. De meeste scenery is zelf in 3D en op schaal ontworpen en geprint. Inclusief het volledige eindstation, met een mooie mural van legende David Bowie.

Vorig jaar heb ik met het blauwe team meegedaan met “De Grote Kleine Treinen Competitie” dat gepresenteerd wordt door André van Duin.

Er is nog veel meer te zien. Kom vooral langs en geniet ervan!

Dordt In Stoom
Wim & Dia van der Hoeven (Coördinatoren Modelbouwshow)

Locatie: Kerkeplaat 3 (hal van Stadsbeheer)
Entree: Stoomrondje Dordt of los kaartje

BOOTVERBINDING naar de MODELBOUWSHOW

Binnenstad / Merwekade  – Modelbouwshow / Kerkeplaat vv
Tijd: Merwekade: laatste afvaart 17.30 u
Modelbouwshow Kerkeplaat: laatste afvaart 18.00 u
Locatie: Merwekade of Kerkeplaat
Entree: Stoomrondje Dordt of los kaartje

BUSVERBINDING naar de MODELBOUWSHOW

Baanhoekweg (bij Surfclub) – Modelbouwshow / Kerkeplaat vv
Locatie: Baanhoekweg of Kerkeplaat
Entree: Stoomrondje Dordt of los kaartje

Miniatuur kermis van Dany van Goethem

De Graafstroom in P78 Kaapspoor

Le Viaduc de Viaur in N spoor

Droombaan van Michael Rehorik

Spoor 0 op stoom van Paul Schraepen

De Rhätische Bahn van Eddy de Wilde

‘Jeanville’ van Jan van Remmerden

Miniatuur auto’s en schepen van modelbouwclub De Devel uit Papendrecht

Lego kunstwerken van Dordtenaar Alex de Jong

Miniatuur stoom, hydraulica en meer door Hans Bieri

Petersplatz van Peter van de Wildenburg

Graspop mini meeting; het grootste, eerste en enige bestaande mobiele festival in miniatuur schaal 1:87

Het blauwe team tijdens tv-uitzending van ‘De Grote Kleine Treinen Competitie’

Bedankt!

Dordt in Stoom 2022 is georganiseerd door de Stichting Dordt in Stoom en vooral mogelijk gemaakt met de steun van:

AA Lease
Ames
Bezemer Group Holland
Dordrecht Marketing
DuPont de Nemours
Jumbo food markt
Kooiman Marine Group
Mobi Groep bv
Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht
Rijnmond Logistics
Van der Wees
Koninklijke van Twist
Sponsor Zeehaven Bedrijf Dordrecht - Stevedores

Boskalis Baggerbedrijf
Dolderman
HVC Dordrecht
LGI Logistics Group Netherlands
Neptune Marine Services
Netwerk
Van der Straaten Aannemingsbedrijf
Waterbus/Blue Amigo


AESensors, Aksa Power Generation Europe, Baggerbedrijf De Boer, Bunkerstation Delta Dordrecht, Collé Rental & Sales, Duurzaamheidsfabriek, Hef en Hijs Dordrecht, Heijne Rijen, Horeca Binnenstad (Café Groothoofd, Café Rest. Jongepier, Downtown Dordrecht, Klandermuelen, Café Rest. Merz, Finn’s Dordrecht, Lef Dordrecht, Rest. ’t Magazijn, ’t Bevertje, Heeren van de Vis (markt), Erica Bloemenkraam, Harry’s Notenbar)), Krohne Altometer, Lexlab, Cinema The Movies Dordrecht, Noppen Loodgietersbedrijf, De Ruiter Staalkabel, Van Pelt Ontwikkelt, De Vries Werkendam, Zock Design, ZPress,

bedrijven, organisaties en privépersonen, die bijdragen aan de Shantymuziek, de Vlootschouw, de deelnemers aan de Vlootschouw en last but not least …

de Dordtse Reddingsbrigade, de vele vrijwilligers en de inwoners van de binnenstad die hun medewerking verlenen!