Etalagewedstrijd

In etalages, van begin tot eind Voorstraat, zijn vanaf zaterdag 7 mei kartonnen stoomobjecten geplaatst met een letter, die tezamen een zin vormen. Bij het raden van de juiste zin zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een aantal stoomrondjes, prijzenpakketten beschikbaar gesteld door cadeauwinkel Gemivaria en er is kans op meevaren op partyschip “Marlinatijdens de Vlootschouw vrijdag 20 mei voor twee personen.

Deelnameformulieren ophalen/inleveren bij de deelnemende winkeliers, Koffiecorner Hartje Stad, Vriesestraat 16 en By Branderhorst, Voorstraat 199.

Deze etalagewedstrijd loopt van 7 tot en met 22 mei, er zijn 4 trekkingen op 19, 20, 21 en 22 mei.

Muziek op zaterdag 21 mei

Drum fanfare Excelsior Rotterdam; dit 15 man tellend muziekgezelschap heet de bezoekers tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom in de Johan de Wittstraat.

Het koor Diff’rent Voices van 11.00 uur tot 15.00 uur op diverse plekken in het winkelgebied te zien en te beluisteren, gekleed in kostuums uit het “Charles Dickens” tijdperk.

Muziek op zondag 22 mei

Het looporkest Jazz New Orleans” maakt van 11.00 uur tot 15.00 uur muziek in de binnenstad.

Kunstschilders op zaterdag 21 en zondag 22 mei

Dordtse kunstschilders zijn ‘Live’ aan het werk te zien op diverse locaties in de stad. Een aantal van hun werken geïnspireerd op de Stoomtijd is te zien en te koop in diverse etalages van de winkeliers in de binnenstad.