Stoomboten
Nederland is nog tientallen stoomschepen rijk. Ruim 20 daarvan verzamelen zich tijdens ‘Dordt in Stoom’ in Dordrecht. Zij presenteren zich bij de Vlootschouw, de opening van het evenement op vrijdag 20 mei om 20.oo uur. Natuurlijk is de ‘Pieter Boele’, onder beheer van de Stichting ‘Dordt in Stoom’, paraat. De Stoomboten maken op zaterdag en zondag rondvaarten en zorgen voor een verbinding met de Modelbouwshow, waar pareltjes op het gebied van bouwen in (stoom)miniatuur worden getoond.
Op www.dordtinstoom.nl wordt een actueel overzicht gegeven van al de deelnemende stoomboten.
Eén verdient dit keer extra aandacht

De Noordzee
Na een afwezigheid van 12 jaar zal de stoomsleepboot Noordzee weer aanwezig zijn bij ‘Dordt in Stoom’! Na een uitgebreide restauratie waarbij o.a. de stoomketel is vervangen door een ander exemplaar, is de stoomsleper weer in de vaart en verschijn hij weer bij ‘Dordt in Stoom’ Het schip is gebouwd in Hamburg in 1922 , dus viert het dit jaar het 100 jarig bestaan. Tijdens het evenement kunt u inschepen voor een vaartocht over de rivier.  Het schip is geschikt voor 50 passagiers.

Leerling stoker of stuurman worden?
Tijdens de vaart vanuit Den Helder naar/ van Dordrecht is het mogelijk om een dag op het schip mee te varen. Zin om de handen uit de mouwen te steken? Boek dan een dag als leerling stoker of stuurman. De Noordzee vaart vanaf woensdag 18 mei in drie dagen van Den Helder naar Dordrecht en vanaf maandag 23 mei in drie dagen terug. Uitgebreide informatie over deze unieke tochten of over de geschiedenis en restauratie van de Noordzee via: www.stoomsleepbootnoordzee.nl