100-jarige Rederij Muller voert vlootschouw aan

Als je vrijdag naar de vlootschouw van Dordt in Stoom gaat kijken, dan zie je dat een sleepboot van rederij Muller de schouw aanvoert.

Op de voort te slepen graanelevator wordt dan een groot spandoek ontrold met de tekst: Muller 100 jaar. De jarige Dordtse rederij is al 33 jaar sponsor van Dordt in Stoom en voorziet het evenement al vanaf het begin van sleepboten en pontons.

De scheepvaart als rode draad

De familie is al meer dan 240 jaar actief in de scheepvaart, die sinds 1776 als een rode draad door alle generaties heen loopt. “Het was mijn grootvader Teunis die de rederij in 1918 oprichtte”, vertelt de huidige directeur Bram Muller. “Honderd jaar later werken we voor een groot aantal toonaangevende bedrijven.”

Het bedrijf heeft 101 vaste medewerkers en in het piekseizoen komen daar nog eens vijftig uitzendkrachten bij. De vloot bestaat uit twaalf sleepboten, zeventien zwaar lading pontons.

Foto: Al 33 jaar sleept Muller Dordrecht als sponsor van Dordt in Stoom diverse schepen tijdens de vlootschouw. Hier hier de graanelevator tijdens het evenement in 2016.

Tekst: AD De Dordtenaar / Caty Groen